نمودارها و مفاهیم نزدیک به توزیع تک متغیری
در توزیع تک متغیری با چه سوالاتی روبرو هستیم؟ توضیح تفضیلی.
- پاسخ
با توجه به اینکه هدف توزیعهای تک متغیری اینست که تغییرات متغیرها را بطور جداگانه در جامعه معینی توصیف کند، باید وضعیت جامعه را نسبت به آن متغیر بدانیم. بنابراین باید به سوالات زیر پاسخ دهیم:
1-الگوی کلی داده ها چگونه است؟
جدول توزیع فراوانی:
یکی از کارآمدترین روشها برای خلاصه و سازمان بندی کردن اطلاعات جدول توزیع فراوانی می باشد.توزیع فراوانی عبارت است از سازمان دادن به اندازه ها یا مشاهده ها به وسیله در آوردن آنها در قاب طبقه ها همراه با ذکر فراوانی هر طبقه.یکی از نقاط ضعف نمایش داده ها به وسیله جدول فراوانی این است که اطلاعات جدول رو نمی توان به سرعت درک کرد.بنابراین به منظور دریافت تصویر روشن تری از داده های جمع آوری شده از نمودار استفاده می شود.
نمودار و انواع آن:
نمودار ابزاری تصویری است که برای توصیف و نمایش داده های جمع آوری شده به کار برده می شود.پس از سازمان بندی کردن داده ها در جدول توزیع فراوانی،غالبا نمایش آن ها به وسیله نمودار به پژوهشگر کمک می کند تا ویژگیهای داده ها را بهتر و آسان تر توصیف کند.
برای بررسی نمایش گرافیکی داده ها بصورت نمودار می توانیم از نمودارهای زیر استفاده کنیم:
نمودار ستونی
رایجترین نوع نمودارها، نمودار ستونی افقی یا عمودی است که از نظر خواندن، سادهترین نوع نمودار است. تهیه این نوع نمودار نیز بسیار آسان است، به این ترتیب که هر دسته از اطلاعات را در یک ستون قرار میدهیم. از نمودار ستونی بیشتر برای مقایسه استفاده می شود که ستونها را با گذاشتن فاصلههایی میان آنها از هم جدا میکنند. این ستونها یا همگی افقی هستند یا عمودی، برای مقایسه اجزاء تشکیلدهنده یک کمیت در یک زمان معین از ستونهای افقی استفاده میشود و برای مقایسه اجزا در زمانهای مختلف ستونهای عمودی به کار میرود.به دیگر سخن،از این نمودار زمانی استفاده می شود که داده های جمع آوری شده به متغیرهای گسسته تعلق داشته باشند و با استفاده از مقیاس اسمی اندازه گیری شده باشند.
- ادامه مطلب
تاریخ: پنجشنبه , 25 اسفند 1401 (13:54)
- گزارش تخلف مطلب